Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

MEGHÍVÓ

A Herman Ottó Természetvédő Kör egy műhelybeszélgetést szervez „Nyomásgyakorlás az Európai Unión keresztül- vidéki civil szervezetek lehetőségei az Európai Uniós érdekképviseletben” címmel, melyre ezúton, nagy szeretettel invitáljuk Önöket.  A műhelybeszélgetés célja a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának erősítése, a szervezetek közhasznú feladatai érdekében végzett érdekképviseleti munka javítása, valamint a brüsszeli civil lobbi megismerése.

Mit jelent a lobbi?
A lobbizás a kapcsolatok kiépítését és fenntartását, negatív intézkedések hatásának kivédését, előnyök szerzését szolgálja, szigorúan a törvényes keretek adta lehetőségek között. A lobbi egy szakma, és egyben egy kommunikációs érdekérvényesítő eszköz is, szakemberei a lobbisták. *

Miért érdemes többet tudnunk a lobbiról?
A civilek életére meghatározóvá váltak az európai uniós források. Addig, míg a magyar civil közéletre szocializálódott civil szervezetek megismerték a hazai civil érdekérvényesítés eszközeit, addig szinte semmit sem tudnak a tőlük 1600 kilométerre történő európai testület működéséről. Hogy zajlik ott a munka, kik dolgoznak ott, és mivel foglalkoznak, főként: hogy lehet hatással lenni az ottani folyamatokra? Hogy tudjuk hazai civil érdekeinket érvényesíteni?
A beszélgetés során olyan szakembereket hívtunk meg pódiumbeszélgetésre, akik mindkét oldalról megismerték ezt a folyamatot, tapasztalatokat szereztek – amelyeket készek átadni számunkra is.
A rendezvény programja:

  • Ismerkedés, svédasztalos állófogadás
  • Felvezető: beszélgetni kell, az információ jó

Előadó: Sallai R. Benedek, a Nimfea Természetvédelmi Egyesület ügyvezetője

  • Vízfej Európában, vagy az európai gondolkodás és döntéshozás fellegvára? Beszélgetés a brüsszeli szakpolitikai munka tapasztalatiról.

Előadó: Simon Gergely- Európai Parlament szakértő

  • Dől a pénz és mégse örüljünk neki? Közép- és kelet- európai bankfigyelés Brüsszeltől Szahalinig

Előadó: Fodor Márk- Közép-Kelet Európai Bankfigyelő Hálózat munkatársa

  • Hatékony civil lobbi bemutatás az Magyar Természetvédők Szövetsége klíma kampányán keresztül

Előadó: Botár Alexa- Magyar Természetvédők Szövetsége éghajlatvédelmi programvezető

A műhelybeszélgetés időpontja:
2009. április 7. (kedd) 14:00- 17:00

A műhelybeszélgetés helyszíne:
Fekete István Oktatóközpont- Túrkeve, Ecsegi u. 22.
A megközelíthetősége: http://www.nimfea.hu/megkozelithetosegunk.htm 

A műhelybeszélgetésen a részvétel ingyenes. Amennyiben rendezvényünk felkeltette érdeklődését, kérjük részvételi szándékát jelezze az evi'kukac'nimfea.hu e-mail címen, vagy az 56/361-505 telefonszámon.

* Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Lobbizás

A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -