Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Születés Ünnepe

  2009.május 9-én került megrendezésre a Beklen Alapítvány és a Nimfea Természetvédelmi Egyesület közös rendezvénye, mely a Születés Ünnepe nevet viselte. A rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a születésre.
  A fenti civil szervezetek képviselői fontosnak tartják, hogy a szülés, születés visszakapja méltóságát, emberi arcát, hiszen ez az esemény a nő és az egész család életében talán a  legjelentősebb fordulópont. Minden gyermek születése megváltoztatja a családot, mivel egy új személyiség érkezik, új feladatokkal. Ezért a szülői feladatok folyamatos kihívást, újabb és újabb megoldásra váró problémákat jelentenek az anyának és az apának egyaránt.
  Fontos, hogy ebben a folyamatos fejlődésben minél több támogatást, segítséget kapjanak a szűkebb és tágabb környezettől, a társadalomtól, hogy minden család megtalálhassa a számára legalkalmasabb megoldást a felmerülő kérdésekre, például mikor vállaljon valaki gyereket és hányat, melyik szülő és mennyi ideig maradjon otthon a gyerekekkel, mikor érdemes az édesanyának (vagy esetleg az édesapának) újra munkába állni.
  A kérdések - és a lehetséges megoldások - száma végtelen, így ez a rendezvény természetesen nem is tudta érinteni az összes témát.
  Az előadások elsősorban a várandóssághoz és a kisgyermekes élethez kapcsolódtak. Természetesen a szakértőkkel és az egymással folytatott beszélgetések lehetőséget adtak más kérdések felvetésére, illetve megválaszolására is. A szervezők igyekeztek egy olyan környezet kialakítására, ahol több, egymástól elszeparált kis helyiségben is lehetőség nyílt beszélgetésre, tanácsok kérésére, teázásra, vagy akár csak a kisbaba tisztába tételére. A nap során volt szó a dúla szerepéről a szülés során, csecsemőmasszázsról, szoptatásról, voltak táncbemutatók gyerekek és felnőttek részvételével, lehetőség volt találkozni a védőnőkkel, személyes tanácsot kérni a gyógyteák alkalmazásáról, a várandósság során is végezhető testgyakorlatokról.
  A programot babahordozós fotókiállítás, valamint a gyerekeknek kiírt "Így készülünk az anyák napjára" elnevezésű rajzversenyre beérkezett pályaművekből berendezett kiállítás is színesítette. A nyertes pályaművek mellett a résztvevők egész nap szavazhattak a számukra legszebb rajzra, a közönség díjat végezetül Gaál Dóra, Damjanich úti óvodás nyerte el. Dórának ezúton is gratulálunk!
  Remélhetőleg a programban minden anyuka, apuka, nagymama és nagypapa talál kedvére valót. A nap során a gyerekek is jól szórakoztak az egész nap ingyenesen rendelkezésre álló kalandparkban, valamint a nagy sikert arató kézműves műhelyben.
  Reméljük, hogy jövőre, hasonló témájú rendezvényünkön majd újabb kérdéseket járhatunk körbe.

 

   

A program megvalósulását a Nemzeti Civil Alapprogram támogatta.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -