Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Egyenlő esélyek a Hild téren

  Május 8-án Esélyegyenlőségi napot tartott a szolnoki Esélyek Háza Egyesület, melyre a Beklen Alapítvány és a Nimfea Természetvédelmi Egyesület is meghívást kapott.
Az utcai akciónapra a Nimfea Egyesület ökológiai lábnyomszámítással és általános tanácsadással érkezett.

 Az esélyegyenlőségi nap alkalmából többek között a mozgássérültekkel, a romákkal, a nyugdíjasokkal, a nők jogaival, a hallássérültekkel foglalkozó standokon nézhettek szét az érdeklődők, emellett tájékoztatást kaphattak az Európai jogból és a Nimfea Egyesület standjánál a környezetvédelem problémaköréről is. Számos kiadványt, újságot vittek el az érdeklődők, amellett, hogy több mint két tucat fiatallal és időssel, mozgáskorlátozottal és romával készíttette el az egyesület az egyénre szabott ökológiai lábnyomot.
  A számok alapján megállapítható, hogy a mozgáskorlátozottak helyzetükből adódóan magasabb ökológiai lábnyommal rendelkeznek, melyen változtatni kevéssé lehet, így a változást az ép testben élőknek szükséges meghozni. Az akciónapon a nyugdíjasoknak volt a legkisebb az ökológiai lábnyomuk, hiszen a kis nyugdíjból beruházásokra, utazásokra nem fordítanak, még a fiatalok átlagban 300-340 pont közötti értékeket mutattak.
A felmérés alapján viszont a megkérdezettek 90 %-a a hazai, helyi termékeket keresi a boltokban.

Május 16-17-én Túrkevén a Ligetben, a Juhászfesztivál programját színesítik általános tanácsadással és ökolábnyom számítással az Egyesület munkatársai.

A Nimfea Egyesület második akciónapja a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának (KÖTHÁLÓ) másfél évig futó EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus által támogatott projektje révén valósul meg. Az NCTA koordinálását az Ökotárs Alapítvány és partnerei végzik.

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -