Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

A fenntartható életmód és az egészséges táplálkozás népszerűsítése,
a helyi termékek esélyeinek javítása az Alsó-Berettyó melléken

  A lakosság általában nem rendelkezik elegendő információval életmódjának környezeti hatásairól, az uralkodó fogyasztói szokások sokszor ellentétesek a fenntarthatóság elveivel.
  A természeti környezet megőrzésének sikere attól is függ, hogy a lakosság mennyiben ismeri fel és fogadja el elsődlegesként az élő környezet létfontosságú funkcióinak védelmét, mennyiben hajlandó és képes olyan életmódot és fogyasztási szokásokat választani, amelyek nem vezetnek a létfenntartó környezeti folyamatok tönkretételéhez.

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület most kezdődő, több településre kiterjedő programja a fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampány lebonyolítását tűzi célul. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatásával megvalósuló projekt célja az egészséges táplálkozás feltételeinek és a helyi termékek fogyasztási esélyeinek javítása, melynek érdekében a fenntarthatóbb, alacsonyabb környezetterhelésű termékek választási lehetőségeiről szóló információs kampány, az egészséges helyi élelmiszerek népszerűsítése, fogyasztásuk előnyeinek bemutatása, az iskolai büfék kínálatának lehetőség szerinti átalakítása valósul meg.
  A kampány során lehetőség lesz a környékbeli bio- és helyi termelők bemutatkozására, termékkóstolókra is, mellyel a lokális piacok védelme, a piacra jutási esélyek javítása, a helyi kereskedelem támogatása a cél.

 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.”

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -