Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Házhoz menő szelektív gyűjtés indult Túrkevén

 Végre elérkezett Túrkevére is a házhoz menő szelektív gyűjtés rendszere, amely igen megkönnyíti a válogatva gyűjtők dolgát.
Az eddigi kitett nagy konténerekhez főként az igen tudatos, gyakran csak az autóval közlekedők hordták el az összegyűjtött műanyagot, üveget.
A mostani rendszerhez viszont könnyen csatlakozhat bárki, és otthon gyűjtheti szelektíven a hulladékát.
A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerrel egy kisújszállási cég foglalkozik május hónaptól kezdődően Túrkevén.
Ettől a hónaptól kezdve lehet átvenni a túrkevei Vízmű irodájából (Kuthen kir. út) a szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas szürke zsákokat, melyekért nem kell fizetni.
Az elszállítás minden hó utolsó hétfőjének reggelén történik, hasonlóan a kommunális szemét elszállításához.

Hogy mi rakható a zsákba?

  •  Egyben, vegyesen kell a tiszta hulladékokat belerakni, amely lehet: papír, műanyag (PET taposva, egyéb - tejfelestől a samponosig, kiöblítve), fém (kimosva), fóliák, szatyrok és Tetra Pack (gyümölcsleves kombinált dobozok), laposra hajtva
  •  Nem rakható bele: kommunális hulladék, olajos zacskók, koszos flakonok, egyéb zöld hulladék, fű és kerti hulladékok, ételmaradék stb. A kialakításra kerülő rendszer persze akkor lesz hatékony, ha mellé bevezetik a mennyiségfüggő szemételszállítási díjat, azaz aki nem akar szelektíven gyűjteni és ezáltal csökkenteni a hulladékát, az fizessen magas összeget, aki viszont válogat, kevés hulladékot termel, az látszódjon meg a befizetéseken is. Bízunk benne, hogy a szelektív hulladékgyűjtés mellé a szemételszállítás rendszerét is korszerűsítik, melyhez egyesületünk szívesen ad tájékoztatást.

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -