Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

„Bababarát Terület” címet kapott a Nimfea Természetvédelmi Egyesület

  Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottsága idén tavasszal hirdetett pályázatot „Bababarát Terület” cím elnyerésére.
 A cím használatát igazoló oklevelet és a „Bababarát Terület” jelzésére szolgáló táblát Dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter ünnepélyes keretek között adta át a nyertes pályázók – köztük a Nimfea Természetvédelmi Egyesület – képviselőinek 2009. június 17-én az Egészségügyi Minisztérium Dísztermében.
   A „Bababarát Terület”-ek kialakítása – az Egészségügyi Világszervezet (WHO) indítványával összhangban – segíti a házon kívüli szoptatás népszerűsítését, annak minél szélesebb körű társadalmi elfogadását.
A „Bababarát Terület” kialakításának célja az, hogy a közintézmények, közösségi helyszínek biztosítsanak kulturált lehetőséget a gyermekek, kiemelten a 0-6 hónapos korosztály egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlen anyatejes tápláláshoz, a szoptatáshoz.
A támogatás olyan elkülönített, a minimális kényelmi feltételeknek megfelelő helyiségek kialakítását teszi lehetővé, ahol az édesanyák nyugodt körülmények között megszoptathatják, tisztába tehetik gyermeküket.
   A Fekete István Oktatóközpontban létrehozott „babaszobában” pelenkázót, kényelmes széket, bébijátékokat és játszószőnyeget, kiegészítő eszközöket, szükség esetén akár pelenkát is biztosítunk a babák és mamák részére, s lehetőség van az együtt érkező nagyobb gyermekek biztonságos elhelyezésére is.
A helyiség kialakításával – a szoptatás támogatása mellett – reményeink szerint hozzájárulunk ahhoz is, hogy az édesanyák kimozduljanak otthonról, lehetőségük nyíljon a gyermekükkel közös kikapcsolódásra, örömteli szabadidő-eltöltésre, aktívabb közösségi, társadalmi életre.
Minden kedves édesanyát és kisgyermeket szeretettel várunk!

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -