Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

Komposztálást népszerűsítő ifjúsági program

A Herman Ottó Természetvédő Kör a házi- és a közösségi komposztálás népszerűsítését szolgáló mintaprojektet valósít meg Túrkevén, melynek célja a környezetbarát hulladékhasznosítási technológiák elterjedésének elősegítése, az aktív környezetvédelmi tevékenységek mindennapi gyakorlatának ösztönzése. A program fontos eleme az ifjúság körében végzett szemléletformálás, a fiatal generáció környezettudatosságának, környezetvédelmi elkötelezettségének erősítése.

A szeptember 24-én megrendezett komposztnapon a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjait látta vendégül a HOTEK. A „Komposztálj otthon!” című tájékoztató kiadvány kiosztása után a fiatalok előadást hallgattak meg a zöldhulladék gyűjtésének és hasznosításának módozatairól, a komposztálás hulladékgazdálkodásban elfoglalt jelentőségéről. A gyakorlati bemutató során a diákok megismerkedtek a komposztáláshoz szükséges eszközökkel, a komposztkészítés lépéseivel, a felhasználás lehetőségeivel. A program végén a fiatalok komposzt-totót töltöttek ki, így adva számot a rendezvény során a környezetbarát hulladékhasznosításról megszerzett elméleti- és gyakorlati ismeretekről.

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési
Alap társfinanszírozásával valósul meg.”
www.kvvmfi.hu www.nfu.hu

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -