Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Nulla Hulladék roadshow - A HuMuSz közös játékra hívja az iskolákat

  A Hulladék Munkaszövetség, valamint tagszervezeteinek munkatársai és önkéntesei az ősz folyamán 6 régió 10-10 iskolájába látogatnak el hulladékcsökkentési programjukkal.
Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Békés megyékben a Nimfea Természetvédelmi Egyesület segít a roadshow-k lebonyolításában.

  A program célja játékos formában megmutatni a gyerekeknek, miként tehetnek ők is valamit a tisztább, egészségesebb jövő érdekében. Felhívják a figyelmüket a túlzott fogyasztás okozta környezeti problémákra és megoldási lehetőségeket mutatnak a hulladék mennyiségének csökkentése terén.
  A program keretében a gyerekek és tanáraik megismerkedhetnek azokkal az egyszerű módszerekkel, hogy a hétköznapi életünkben milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy csökkentsük a keletkező hulladék mennyiségét.
Szó lesz többek között a komposztálásról, a szelektív hulladékgyűjtésről, a környezettudatos vásárlásról. Mit tegyünk megunt dolgainkkal, vásárlás közben mire figyeljünk akár az élelmiszer összetételével, akár a csomagolásával kapcsolatban, mit tegyünk a komposztba, miért jó a piacon vásárolni. Többek között hasonló kérdésekre is választ kaphatunk az érdekes játékok, feladatok, fejtörők által.
  A programban az 5-7. osztályos diákok vehetnek részt. Iskolánként legalább 3 osztály vagy min. 80 fő jelentkezését várják. A program hossza iskolánként 3-5 óra (megegyezés szerint). A rodshow keretein belül egy iskolába egyszer van lehetősségük ellátogatni.
Jelentkezni Földesi Dóránál lehet a dorka@humusz.hu címen vagy a (1) 386-2648-as telefonszámon. A jelentkezés szeptember 1-jétől folyamatos a program végéig (2010 január 31.) ill. amíg van szabad hely. Jelentkezésnél az alábbi adatokat kérjük megadni: iskola neve, település, kapcsolattartó neve, e-mailcíme, telefonszáma. Amennyiben van konkrét időpontigény, kérem, azt is jelezze!
  A programról, illetve a jelentkezésről több információt találhatunk a http://humusz.hu/roadshow internetes oldalon.
Mivel régiónként csak 10 iskola vehet részt a programban, ezért érdemes minél előtt jelentkezni a fenti elérhetőségeken.

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -