Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Akciónap a klímatörvényért

2009. október 5-én Szolnokra érkezik a Nimfea Természetvédelmi Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége által szerzett legújabb éghajlatvédelmi akciónap, amely 2010-re szorgalmazza egy hatékony klímatörvény megszületését. A járókelőket ismeretterjesztő kiállítással, interaktív játékokkal és aláírásgyűjtéssel várjuk a nap folyamán.
Az akciónap helyszíne: Szolnok, Hild tér
Ideje: 2009. október 5. 10:00- 17:00
A Magyar Természetvédők Szövetsége és tagszervezetei által kezdeményezett Klímatörvény háttere

A természetvédők javaslata, hogy az Országgyűlés 2010-re fogadjon el egy klímatörvényt, amely kikényszeríti és ösztönzi a takarékossági és megújuló energia beruházásokat és ezáltal megoldást kínál az éghajlat védelmére és a gazdasági válságban súlyosbodó energiaproblémák megoldására. A Szövetség szerint a megvalósuláshoz olyan gazdasági-jogi keretrendszer szükséges, amely segíti a változtatást.

Mit tartalmazzon a klímatörvény?

- A fosszilis energiahordozók felhasználásának ütemezett csökkentését 2050-ig 80%-kal,
- a lakosság környezeti tudatosságának javítását,
- a megújuló technológiák fejlesztését és elérhetőbbé tételét,
- zöld beruházásokat támogató információs és intézményrendszer kialakítását,
- a zöldfelület rekonstrukcióját és növelését az építésszabályozással párhuzamosan,
- a társadalom termelői és fogyasztói struktúrájának átalakítását.

A klímatörvény egy társadalmilag igazságos Erőforrás kvótán keresztül valósítaná meg a jelenlegi túlfogyasztás fokozatos mérséklését. Az iránymutató kvóta alapján energiatakarékos, megújuló beruházásokat kezdhetnénk a Visszatérülő Alap 0% kamatú finanszírozásával, amely mindenki számára hozzáférhetővé válna. Megtakarításaink által csökkenthető egyéni fogyasztásunk és hozzá járulhatunk a Föld üvegházhatású gázkibocsátásának mérsékléséhez is.

További információ: www.klimatorveny.hu

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -