Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

KÉPZÉSI FELHÍVÁS  
Civil szervezetek munkatársai részére
„Szervezeti küldetés megvalósítás hatékonyságának javítása az önkéntesség fejlesztésével” címmel
A Nimfea Természetvédelmi Egyesület szervezésében Túrkevén  


Napjainkban Magyarországon sok civil szervezetnek vannak problémái humán-erőforrás területen, amelyre az egyik megoldást jelentheti az önkéntesek hatékony bevonása.
Az önkéntesek egy szervezet keretén belül soha nem az alkalmazottak helyett dolgoznak. Fő feladatuk, hogy kiegészítsék az ő munkájukat, ezáltal elősegítve az eredményes működést.
Sajnos hazánkban az önkéntesek toborzása, megtartása, egyáltalán a foglalkoztatásuk még kihívást jelent a szervezetek számára.
Ezt a hatékony keresést, bevonást, alkalmazást szeretné elősegíteni a Nimfea Természetvédelmi Egyesület képzési sorozata. 

Képzési sorozat célja
A képzés célja, hogy az elsajátított ismeretek és segédanyagok segítségével a résztvevő szervezetek és munkatársaik tudjanak önkénteseket bevonni a tevékenységek lebonyolításába.

Képzések témakörei
1.) A képzés során az előadók többek között saját tapasztalataik ismertetése mellett elmondják, mit is takar maga az önkéntesség, ki az önkéntes, szó esik a törvényi szabályozásról, a menedzsmentről, a toborzási és kiválasztási folyamatokról, az önkéntes koordinációjáról. Mindez összesen 6 képzési napon fog lezajlani.
2.) Annak érdekében, hogy az önkéntes szervezők a gyakorlatban is kipróbálhassák a tanultakat, kérdések merülhessenek még fel, az elméleti képzések között egy 2 napos hétvégi program is beiktatásra került.
3.) Az elméleti és gyakorlati képzés során tapasztaltakat egy önkéntes hétvége megtervezésével, majd lebonyolításával zárják a résztvevők.

Jelentkezés feltételei:
A képzésre bárki ingyenesen jelentkezhet, de főleg azokat a civil szervezeteket, vagy munkatársaikat várjuk, akiknek céljuk a jövőben önkénteseket toborozni, fogadni és alkalmanként foglalkoztatni, vagy netán folyamatosan alkalmazni.
Egy szervezettől több fő is jelentkezhet.

Képzés helyszíne: Fekete István Oktatóközpont
5420 Túrkeve, Erdőszél utca 1.

Elméleti képzés várható időpontjai
1. alkalom: 2 nap:  2010. március közepe
2. alkalom: 2 nap:  2010. március vége
3. alkalom: 2 nap:  2010. április közepe

Gyakorlati képzés várható időpontja: április eleje

Programzáró önkéntes hétvége: április vége

Jelentkezés határideje: 2009. november 15.

Jelentkezési cím:  Nimfea Természetvédelmi Egyesület
5420 Túrkeve Pf.33.

Bővebb információ a képzéssel kapcsolatban a 56/361-505-ös telefonszámon kérhető.

 

A projekt az NCA-CIV-09-A-0300 kiírás kapcsán valósul meg.
A programot a Nemzeti Civil Alapprogram támogatja.

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -