Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Iskolai kampány az egészséges táplálkozásért, a helyi élelmiszerek népszerűsítéséért

  Az iskoláskorú fiatalok nagy része nem rendelkezik megfelelő táplálkozástudományi ismeretekkel, s vásárlásaik során kevésbé jellemző az egészségtudatosság. Nincsenek tisztában azzal, mi egészséges, és mi nem az, és nincsenek tudatában a helytelen táplálkozás következményeivel sem. Pedig nem mindegy, hogy mit esznek a fejlődésben lévő gyerekek! Az egészséges táplálkozási szokások kialakítását már gyermekkorban érdemes elkezdeni, mind a szülők, mind a pedagógusok fontos feladta a gyerekek étkezési szokásaira való odafigyelés.

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület az egészséges táplálkozásról, a fenntarthatóbb, alacsonyabb környezetterhelésű termékek választási lehetőségeiről szóló információs kampánykörútjának következő állomása Mezőtúron lesz 2009. október 13-án. A Kossuth Úti Általános Iskolában megrendezésre kerülő program célja a fiatalok egészség- és környezettudatosságának fejlesztése az egészséges helyi élelmiszerek népszerűsítésével és fogyasztásuk előnyeinek bemutatásával, de a szervezők a fórumbeszélgetések során javaslatokat várnak a diákoktól az iskolai büfék kínálatának korszerűsítésére, az iskolai étkeztetés egészségesebbé tételére vonatkozóan is. A rendezvényen a gyerekek és a pedagógusok kérdőívet tölthetnek ki étkezési szokásaikról, előadást hallgathatnak meg az egészséges életmódról, és lehetőség lesz a környékbeli bio- és helyi termelők termékeinek megismerésére, megkóstolására is, mellyel a lokális piacok védelme, a helyi kereskedelem támogatása a cél.

 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális FejlesztésiAlap társfinanszírozásával valósul meg.”
www.kvvmfi.hu
www.nfu.hu

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -