Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

  2009. október 08-án Túrkevén került megrendezésre a földikutyavédelmi tanácsülés, melynek a Fekete István Oktatóközpont adott otthont.
  Mezőtúron 2008. júniusában találtak egy földikutya (Nannospalax leucodon) példányt, és mivel Mezőtúr Túrkevétől kb. 20 km-re fekszik, így a helyszín és időpont is kedvezett ennek az eseménynek a megrendezésének.
  A napirendi pontok során több fontos kérdést is sikerült megtárgyalni a nemzeti parkok, a KvVM, illetve az ELTE kollégáinak.
A nap folyamán eszmecsere zajlott a fajmegőrzési terv állapotáról, a nagykunsági állományok megőrzésének problémáiról, a kistompapusztai gyepvásárlásról és tervezett rekonstrukcióról, a délvidéki földikutya helyzetéről, valamint a prioritások meghatározásáról a védelmi tevékenységekben.
 A svédasztalos ebéd elköltése után a tanácskozás résztvevői terepi programon vettek részt a Mezőtúri terepbejárás keretében.

 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális FejlesztésiAlap társfinanszírozásával valósul meg.”
www.kvvmfi.hu
www.nfu.hu

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -