Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület az „Egészséges táplálkozás és helyi termékek esélyeinek megteremtése a közétkeztetésben az Alsó-Berettyó melléken” elnevezésű programjának keretén belül célul tűzte ki, hogy többek között a gyerekek figyelmét is felhívja az egészséges táplálkozásra, valamint a fenntarthatóbb, alacsonyabb környezetterhelésű termékekre.

  Ennek kapcsán kampánykörút indult, melynek soron következő állomása 2009. október 13-án a mezőtúri Városi Általános Iskola Kossuth Lajos Általános Iskola Tagintézménye volt, ahol összesen 34 diák várta a tájékoztatót és a kóstolót.
Elsőnek egy rövidebb előadást hallgathattak meg a nebulók az egészséges életmódról, mit is jelent a fenntartható életmód, miért előnyös a helyi termelőktől vásárolni. A szöveg közben feltett kérdések alapján kiderült, hogy a gyerekek nagyon érdeklődnek a téma iránt, szívesen mondták el, mit is gondolnak az egészséges táplálkozásról, számukra mennyire fontos, milyen élelmiszereket fogyasztanak szívesen, mennyi a napi folyadék bevitel és mit tesznek az egészséges életmódért.
  Volt, aki büszkén mesélte el, hogy a nagyszüleinél csak ilyen jellegű élelmiszereket szokott enni, más az anyukájával szokott a helyi piacra kijárni. Örömmel töltötték ki a nekik szóló kérdőíveket, büszkén mondták, hogy milyen sokszor sportolnak egy héten, illetve megbeszélték, kinek melyik a kedvenc gyümölcs- és zöldségféléje.
  A rendezvény keretén belül a gyerekek és a pedagógusok a környékbeli bio- és helyi termelők termékeit ismerhették és kóstolhatták meg, mint például helyben sütött péksüteményeket, aprósüteményeket, korpás és magvas kenyereket, helyi őstermelő által termelt mézet. Ezzel célja az egyesületnek, hogy védje a lokális piacokat, a helyi kereskedelmet pedig támogassa.

 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális FejlesztésiAlap társfinanszírozásával valósul meg.”
www.kvvmfi.hu
www.nfu.hu

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -