Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

„Füves területek természetvédelmi célú kezelése” szeminárium

A Herman Ottó Természetvédő Kör 2009. november 6-8. között rendezte meg a „Füves Területek természetvédelmi célú kezelése” című természetvédelmi szemináriumot a Nimfea Természetvédelmi Egyesület, mint a TRINET program magyarországi koordinátorának közreműködésével. A rendezvény a 2004-ben indult szemináriumsorozat 8. része volt.
A konferencián több, mint 60 fő jelent meg az ország egész területéről, nemzeti parkokból, egyetemekről, különféle egyesületektől, de érdeklődő magánszemélyek is képviseltették magukat. Külön megtiszteltetés volt, hogy ellátogatott hozzánk több külföldi, belga és német szakértő, akik bemutatták a Trinet program működését, szerepét, saját gazdaságukat és tapasztalataikat.
A hazai szakemberek elsősorban a védett természeti területek kezeléséről beszéltek a különböző adottságú füves élőhelyeken, így a Bihari-sík, a Hortobágy szikes pusztáinak kezelése mellett a Szatmár-Bereg értékes füves élőhelyein továbbá a Kiskunság homok pusztáin alkalmazott módszerek is megismerhetővé váltak. Különösen nagy figyelmet és érdeklődést kapott a Hortobágyi Nemzeti Park területén végzett visszagyepesítési program, hiszen az alkalmazott módszerek és a nyert tapasztalatok az ország más területein is alkalmazhatóak.
A szeminárium célja elsősorban a füves élőhelyek kezelésével kapcsolatos alkalmazott módszerek bemutatása, az esetleges problémák felvázolása mellett ezek részletes átbeszélése volt. Minden előadás után közvetlenül lehetőség nyílt kérdésekre és válaszokra, így a hagyományokhoz híven egyes témakörök részletes átbeszélésre kerülhettek.
A résztvevők és az előadók aktív közreműködése, hozzászólásaik, tapasztalataik megvitatása mindenkinek új és hasznos információkat, javaslatokat, problémák megoldásában segítséget, iránymutatást jelentettek.

 

 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.”
www.kvvmfi.hu
www.nfu.hu

Ajánld ezt a cikket barátodnak, ismerősödnek!

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -