Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

A Herman Ottó Természetvédő Kör a hétvégén sikeresen befejezte a Hulladék Munkaszövetség (HuMuSz) közreműködésével megszervezett pedagógus továbbképzését.

 A képzés "A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához kötődő nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetőségei" címmel lett meghirdetve, és összesen 17 fő kezdte el a kurzust még október elején.
  Meglepő módon nem csak a közeli településekről jöttek tanárok, tanítók, hanem például Miskolcról, Budapestről, Mohácsról is.
Ez is bizonyítja, hogy bár igény van az ilyen témájú képzések iránt, a lehetőségek igen korlátozottak.
Maga az oktatás hétvégenként történt és összesen öt napot vett igénybe.
Az első napon lehetőség nyílt egymást játékos formában megismerni, a neveket megtanulni.
A további napokon több előadó segítségével sajátították el a pedagógusok a képzés tananyagát, megismerkedhettek játékokkal, melyeket az órákon használva a gyerekek vidáman tanulhatnak a hulladékcsökkentés különböző technikájáról, megismerhetik miért is fontos a szeméttel foglalkozni, csökkenteni, újra felhasználni.
Mindemellett igazi kisdiáknak érezhették magukat a felnőttek, hiszen minden képzési nap alkalmával kaptak házi feladatot, valamint – mint minden képzés- vizsgával zárult.
Mindenki, aki jelen volt az akkreditált képzésen, számos hasznos információval és gyakorlati tapasztalattal gazdagodott, melyeket az iskolán kívül a saját életükben is tudnak alkalmazni annak érdekében, hogy a körülöttük lévő hulladék mennyiségét csökkentse.

   

 


Támogatta Izland, Liechtenstein és Norvégia, az EGT Finanszírozási Mechanizmuson
és a Norvég Finanszírozási Mechanizmuson keresztül.

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -