Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Sikeresen befejeződött a Herman Ottó Természetvédő Kör és a Hulladék Munkaszövetség együttműködésével megvalósult akkreditált pedagógus-továbbképzés, melynek címe:A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához kötődő nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetőségei”.

 Az október elején elindult képzésen összesen 17 fő vett részt, nem csak környékbeli intézményekből, hanem Budapestről, Mohácsról, Miskolcról is voltak résztvevők.

Az első napon lehetőség nyílt egymást játékos formában megismerni, a neveket megtanulni.
A további napokon több előadó segítségével sajátították el a pedagógusok a képzés tananyagát, megismerkedhettek játékokkal, melyeket az órákon használva a gyerekek vidáman tanulhatnak a hulladékcsökkentés különböző technikájáról, megismerhetik miért is fontos a szeméttel foglalkozni, csökkenteni, újra felhasználni.
Mindemellett igazi kisdiáknak érezhették magukat a felnőttek, hiszen minden képzési nap alkalmával kaptak házi feladatot, valamint – mint minden képzés- vizsgával zárult.

A pedagógus-továbbképzés során számos hasznos, nem csak az oktatásban, hanem a mindennapi életben is alkalmazható tudást kaptak a résztvevők a hulladék csökkentésével kapcsolatban.

 
  Támogatást nyújt a Nemzeti Civil Alapprogram.

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -