Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

Tovább folytatódik a kampánykörút

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület „Egészséges táplálkozás és helyi termékek esélyeinek megteremtése a közétkeztetésben az Alsó-Berettyó melléken” elnevezésű programjának keretén belül folytatja a kampánykörútját.
Az elmúlt időszakban Túrkeve, Mezőtúr, Törökszentmiklós általános iskoláiba látogattak el egyesületünk tagjai. Tapasztalataink szerint a gyerekek nyitottak a program kapcsán felmerülő témákra. Szívesen osztják meg saját élményeiket, véleményeiket az egészséges táplálkozás illetve egészséges életmód témakörben. A kampány során lehetőségük van a nebulóknak kérdőív és totó kitöltésére. A kérdőív kitöltése során a táplálkozási szokásokról kérdezünk, a totó során viszont arra vagyunk kíváncsiak mennyire tájékozottak a vitaminok, ásványi anyagok fontosságára, napi mennyiségére illetve mely táplálékban találják meg ezeket.
A kampány során a diákoknak helyi- és biotermékekből tartunk kóstolót, amely helyben sütött rozskenyér, bio lekvár, méz, alma és egyéb cukormentes „nassolni” valókat foglal magában.

 

 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális FejlesztésiAlap társfinanszírozásával valósul meg.”
www.kvvmfi.hu
www.nfu.hu

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -