Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

Iskolai kampány az egészséges táplálkozásért…

  Az iskoláskorú fiatalok nagy része nem rendelkezik megfelelő táplálkozástudományi ismeretekkel, s vásárlásaik során kevésbé jellemző az egészségtudatosság. Nincsenek tisztában azzal, mi egészséges, és mi nem az, és nincsenek tudatában a helytelen táplálkozás következményeivel sem.
  Pedig nem mindegy, hogy mit esznek a fejlődésben lévő gyerekek! Az egészséges táplálkozási szokások kialakítását már gyermekkorban érdemes elkezdeni, mind a szülők, mind a pedagógusok fontos feladta a gyerekek étkezési szokásaira való odafigyelés.
  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület „Egészséges táplálkozás és helyi termékek esélyeinek megteremtése a közétkeztetésben az Alsó-Berettyó melléken” elnevezésű programjának keretén belül 2009. december 16-án az Orczy Anna Általános Iskolába látogatott el.
A látogatás keretén belül a diákok egy kis előadást hallgathattak meg az egészséges táplálkozás fontosságáról, előnyeiről valamint a helytelen táplálkozás következményeiről.
A nebulók aktívan részt vettek a beszélgetésben és osztották meg saját tapasztalataikat.
Az előadást követően a gyerekek és a pedagógusok a környékbeli bio- és helyi termelők termékeit ismerhették és kóstolhatták meg, mint például helyben sütött péksüteményeket, aprósüteményeket, korpás és magvas kenyereket, helyi őstermelő által termelt mézet.
Ezzel célja az egyesületnek, hogy védje a lokális piacokat, a helyi kereskedelmet pedig támogassa.

 

 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális FejlesztésiAlap társfinanszírozásával valósul meg.”
www.kvvmfi.hu
www.nfu.hu

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -