Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Már be lehet nyújtani az AKG területazonosítási kérelmeket

Az agrár-környezetgazdálkodási támogatást nyert gazdáknak, a támogatási határozat jogerőre emelkedésétől számított 90 napon belül, területazonosítási kérelmet kell benyújtaniuk.
A területazonosítási kérelem célja, hogy a programba bevonni kívánt területek pontos méretét és elhelyezkedését megállapítsa és a támogatási időszak éveire vonatkozóan rögzítse.
Mérés alapján, koordináták segítségével kell a támogatásban részesülőknek a kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területek pontos elhelyezkedését megadni.
Minderre elektronikus úton nyílik lehetőség A webes felületen a jogerős támogatási határozatra történő hivatkozással való bejelentkezés követően a támogatási határozat adatai betöltődnek. A támogatási határozatban jóváhagyott célprogramokat kell az adott blokkban kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területekre bontani, és ehhez meg kell adni azok területét is. A koordináták megadhatók a mérés során keletkező shape fájl betöltésével, vagy a koordináta párok kézzel történő beírásával. A betöltött shape fájl, illetve a megadott koordináta párok alapján megjelennek a lemért területek, amelyeket hozzá kell rendelni a kötelezettségvállalással érintett egybefüggő területekhez.
Emellett az ökológiai szántóföldi növénytermesztési, ökológiai gyepgazdálkodási és ökológiai gyümölcs- és szőlőtermesztés célprogramok esetében a területazonosítási kérelemmel azonos időben be kell küldeni az ökológiai ellenőrzőszervezetek igazolását is, papíralapon a lakhely/székhely szerint illetékes MVH kirendeltséghez.

A területazonosításhoz kapcsolódó szakmai és technikai segítségnyújtás Központi Irodánkban Szántóné Simon Edittől
(56/ 361- 505, edit'kukac'nimfea.hu) kapható.


Tevékenységünket a Norvég Civil Támogatási Alap támogatja.

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -