Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

KÉPZÉSI IDŐPONTOK  
a „Szervezeti küldetés megvalósítás hatékonyságának javítása az önkéntesség fejlesztésével”
elnevezésű képzésnek
A Nimfea Természetvédelmi Egyesület október elején képzést hirdetett civil szervezeteknek, munkatársaiknak, érdeklődőknek annak érdekében, hogy a szervezeti hatékonyságukat minél inkább tudják növelni önkéntesek bevonásával.

A képzések végleges időpontjai a következők:
Elméleti képzés időpontjai
1. alkalom: 2 nap:  2010. március 17.
2010. március 18.
2. alkalom: 2 nap:  2010. március 25.
2010. március 26.
3. alkalom: 2 nap:  2010. április 8.
2010. április 9.

Gyakorlati képzés időpontja: április 2-3.

Programzáró önkéntes hétvége: április 23-24-25.

Képzés helyszíne: Fekete István Oktatóközpont
5420 Túrkeve, Erdőszél utca 1.

A pontos időpontokról minden jelentkezőt levélben foguk értesíteni. Amennyiben probléma merül fel az időpontokkal kapcsolatban, kérjük jelezzék az egyesület felé az 56/361-505-ös telefonszámon.

Egy kis emlékeztető a képzésről:
Képzési sorozat célja
A képzés célja, hogy az elsajátított ismeretek és segédanyagok segítségével a résztvevő szervezetek és munkatársaik tudjanak önkénteseket bevonni a tevékenységek lebonyolításába.
Képzések témakörei
1.) A képzés során az előadók többek között saját tapasztalataik ismertetése mellett elmondják, mit is takar maga az önkéntesség, ki az önkéntes, szó esik a törvényi szabályozásról, a menedzsmentről, a toborzási és kiválasztási folyamatokról, az önkéntes koordinációjáról. Mindez összesen 6 képzési napon fog lezajlani.
2.) Annak érdekében, hogy az önkéntes szervezők a gyakorlatban is kipróbálhassák a tanultakat, kérdések merülhessenek még fel, az elméleti képzések között egy 2 napos hétvégi program is beiktatásra került.
3.) Az elméleti és gyakorlati képzés során tapasztaltakat egy önkéntes hétvége megtervezésével, majd lebonyolításával zárják a résztvevők.

A projekt az NCA-CIV-09-A-0300 kiírás kapcsán valósul meg.
A programot a Nemzeti Civil Alapprogram támogatja.

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -