Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

Nőtt a „Komposztáló családok” száma

  A Herman Ottó Természetvédő Kör házi- és a közösségi komposztálás népszerűsítését szolgáló mintaprojektet valósít meg Túrkevén, melynek keretein belül az ősz folyamán 90 db házi komposztáló edényzetet osztott szét a túrkevei lakosság között.
A program sikerességét bizonyítja, az edények szétosztását követő napok lakossági megkeresései, melyek a Herman Ottó Természetvédő Kört érték, a csatlakozni kívánó túrkevei családok részéről. A pozitív visszajelzések alapján, miszerint a családok örömmel fogadják a komposztáló edényeket, és nagy lelkesedéssel kezdik meg a településen újszerű hulladékhasznosítási tevékenységet, illetve a lakossági megkeresések hatására, a Herman Ottó Természetvédő Kör újabb, számszerint 50 db házi komposztáló edényzet beszerzése mellett döntött.
   2009. december 8.-án a Herman Ottó Természetvédő Kör munkatársai megkezdték az újonnan érkezett komposztáló edények kiszállítását, mellyel immár 150-re nőtt a komposztálót használó családok száma Túrkevén. A komposztálót átvevőktől bekért adatok, családtagokkal kapcsolatos statisztikája azt mutatja, hogy a 150 háztartás bevonásával közel 450-480 családtagot ért el közvetlenül a Herman Ottó Természetvédő Kör.

  Hazánkban egy átlagos család évente megközelítőleg 1000-1200 kg hulladékot termel. Ennek a háztartási hulladéknak jelentős hányada, kb. 30%-a komposztálható szerves anyag, mégis kevéssé elterjedt hazánkban az ökológiai hulladékkezelés ezen újszerű formája.
  A Herman Ottó Természetvédő Körnek a házi- és közösségi komposztálás népszerűsítését szolgáló projekt megvalósításával a célja, a környezetbarát hulladékhasznosítási technológiák meghonosítása, az aktív környezetvédelmi tevékenységek mindennapi gyakorlatának ösztönzése, a fiatal generáció környezettudatosságának, környezetvédelmi elkötelezettségének erősítése.

 

 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális FejlesztésiAlap társfinanszírozásával valósul meg.”
www.kvvmfi.hu
www.nfu.hu

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -