Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Kampánykörút következő állomása…

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület ”Egészséges táplálkozás és helyi termékek esélyeinek megteremtése a közétkeztetésben az Alsó-Berettyó melléken”programjának keretén belül a Petőfi Sándor Általános Iskola Árpád úti Alsó tagozatának első és második osztályos diákjai látogattak el a Fekete István Oktatóközpontba 2010. március 8-án.
A diákok két előadást hallgathattak meg. Elsőként az egészséges táplálkozásról és egészséges életmódról valamint a helytelen táplálkozás következményeiről, majd ezt követően a gyógyteák történetéről, előnyeiről, fontosságáról és fogyasztási szokásairól szóló előadáson vehettek részt a gyerekek.
A kampány keretén belül a diákok és pedagógusok a környékbeli bio- és helyi termelők portékáit kóstolhatták meg, mint például különböző bio lekvárokat, zöldségek és gyümölcsöket valamint helyi rozskenyeret és cukormentes „nassolni” valókat. Ezzel célja az egyesületnek, hogy védje a lokális piacokat, a helyi kereskedelmet támogassa, valamint a gyerekek számára hangsúlyozza az egészséges életmód fontosságát.

 

Az iskolai kampányra még van lehetőség jelentkezni az alábbi elérhetőségeken:
Nimfea Természetvédelmi Egyesület
Postacím: 5420 Túrkeve, Erdőszél út 1.
Telefon: 56/ 361-505
E-mail: reni'kukac'nimfea.hu

 

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.”
www.kvvmfi.hu
www.nfu.hu

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -