Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Kinek hoznak hasznot a génmódosított élelmiszerek?

 Gyakran lehet hallani a genetikailag módosított növények magyarországi termesztésre vonatkozó ideiglenes tilalom feloldásának lehetőségéről. Ezzel szemben alig lehet hallani az ökológiai kockázatukról.
A Nimfea Természetvédelmi Egyesület és a Magyar Természetvédők Szövetsége közös célul tűzte ki a génmanipulációval kapcsolatos különböző nézetek és összefüggések széleskörű megismertetését.

  2010. március 4-én a Fekete István Oktatóközpontban soron következő gazdafórumon a génmanipuláció volt a fő téma, ahol 16 érdeklődő vett részt. Génmódosítás témakörben Fidrich Róbert (MTVSZ) előadását élvezhették a résztvevők, „Kinek hoznak hasznot a génmódosított élelmiszerek?” címmel.
  Az előadás kezdetében egy rövidfilmet (Gyilkos szójamezők) nézhettek meg az érdeklődők, amely bemutatta, hogy a GMO-s növények elterjedésével milyen egészségügyi károkat okoztak az ott élők számára Amerikában.
  Az előadásban több riasztó adat mellet, rágcsálókon végzett kísérleteket is megtekinthettek a gazdák.
Az előadás végén több kérdés is felmerült, mint például, hogy „Honnan tudhatjuk, hogy a boltok polcain lévő termékek nem génpiszkásak?”
A második előadásban, a mezőgazdaságban aktuális témát hallgathattak meg az érdeklődők, mint az AKG területazonosítás, Monitoring.
Az előadást Szántóné Simon Edit (HOTEK) tartotta.

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -