Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Sikeres gólyafészek tartókosár kihelyezés

Március elején telefonos megkeresés érkezett a Nimfea Természetvédelmi Egyesület központi irodájába, mely szerint Túrkeve külterületén, a balai gólyafészek leszakadt.
Az évtizedes fészek súlya alatt megbillent a régi tartókosár az erős téli szelek hatására, a több mázsás fészek a földre zuhant, a tartókosár pedig helyrehozhatatlanul tönkrement.
A Nimfea Természetvédelmi Egyesület önkéntesei megkezdték a tartókosár pótlásához szükséges egyeztetéseket, így rövid időn belül a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Közép-Tisza-Jászság Természetvédelmi Tájegysége egy új típusú tartókosarat biztosított a cseréhez.
Március 14-én került sor a tönkrement tartókosár felhelyezésére, melynek során a Hungarobirds ökoturisztikai vállalkozás megalapítója, Pabar Zoltán vállalta a tartóoszlopra történő felmászást és a kosár felhelyezését.
A munka során eltávolításra került a régi, tönkrement tartókosár és minden rögzítő eleme, illetve felhelyezésre került az új tartóelem.
Remélhetőleg a hamarosan visszaérkező gólyák elfogadják kicsit átalakított és biztonságossá tett régi/új otthonukat és ahogy a korábbi években megszokhattuk, idén is sikeresen nevelik fel fiókáikat!

 

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -