Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

A génmódosított növények, élelmiszerek veszélyei

  A Herman Ottó Természetvédő Kör május 15-én a Kevi Juhászfesztiválon hívta fel a figyelmet a génmódosított növények, élelmiszerek veszélyeire, lakossági tájékoztató során fejtette ki véleményét a GMO ellen.

  A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium támogatásával megvalósításra kerülő projekt fő célja, hogy felhívja a lakosság, valamint a gyerekek figyelmét a génmanipulált növények veszélyeire.
A rendezvény látogatottsága sajnos a rossz idő miatt elmaradt attól, amit várt a szervezet, azonban még így is, a délelőtti órákban, az esőt megelőzően több érdeklődő fordult meg a HOTEK sátránál.
Többen érdeklődtek, hogy miért is veszélyes a génmanipulált növények termesztése, hogyan kapcsolódik mindez a mindennapi élethez, mit tud változtatni az emberi szervezetben.
Sokan kifejezték az egyesülethez hasonló félelmeiket az ilyen génmanipulált növények termesztésével kapcsolatban.
A rendezvény során sikerült a szervezetnek az érdeklődőket tájékoztatni, felhívni a figyelmüket a GMO- elleni harc fontosságára.

 

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -