Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

A Herman Ottó Természetvédő Kör sikerrel zárta a hétvégén megrendezett
VIII. Természetvédelmi Szemináriumot, melynek fő témája a fenntarthatóság és a gyümölcsösök voltak.


  A pénteki nap során két előadást hallgattak meg a jelenlévők, majd a felmerült kérdéseket, véleményeket körbeszélgetés során oszthatták meg egymással. A jó időnek köszönhetően lehetőség nyílt a szabadban megfőzni a vacsorának való topogót, melyet kint fogyaszthattak el a résztvevők, majd kötetlen beszélgetéssel, ismerkedéssel zárult a nap.
  Szombaton szép számban érkeztek az érdeklődök, és kis csúszással elkezdődhettek a délelőttre tervezett előadások, melyek során számos érdekes és hasznos dolgot lehetett hallani többek között az ökológiai gazdálkodásról, a hazai gyümölcsösökről és az európai civil kezdeményezésekről, a növényvédelemről, a magyar gyümölcsfajták géntartalékainak helyzetéről, a gyümölcsész csoport céljairól.  Ebéd után pedig elindulhatott a lovaskocsi a közeli zárt kertekbe, hogy Dr. Surányi Dezső és Sallai R. Benedek segítségével a gyakorlatban is még több információt, tapasztalatot tudhassanak meg a jelenlévők a gyümölcsfákról, a zárt kertek szerepéről. A programot az egyik kertben elkészített vacsora, paprikás krumpli elfogyasztása zárta. Az érdeklődők a Fekete István Oktatóközpontba visszaérvén fakultatív módon tölthették el az est hátralevő részét pálinkakóstolóval, beszélgetéssel.
  Vasárnap már kevésbé volt meghatározott program, aki szeretett volna, elmehetett Nagykörűbe, vagy a Túrkevén maradók beszélgethettek a vidékpolitikáról.
  A rendezvény látogatottsága és a visszajelzések alapján kiderült, igény van arra, hogy a fenntarthatóságról és a hazai gyümölcsösökről szó essen, hiszen így a témában érintettek meg tudják beszélni egy-egy rendezvény alkalmával a tapasztalataikat, segítséget tudnak kérni szakemberektől.

Támogatta Izland, Liechtenstein és Norvégia, az EGT Finanszírozási Mechanizmuson és a Norvég Finanszírozási  Mechanizmuson keresztül

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -