Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

FOGYASZTÓ KÚRA
Környezeti nevelési modulgyűjtemény a fenntartható fogyasztásról

 Megrendelhető a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány gondozásában megjelent kiadvány, mely modulvázlatokat tartalmaz, melyeket pedagógusok, környezeti nevelők tudnak felhasználni tanórákon, illetve tanórán kívül szakkörön, erdei iskolában, táborban.
A 48 modulból álló gyűjtemény öt fő témaköre: Környezetünk rendszerei, Életmód, Élelmiszer, Vásárlás, Önfenntartás. Néhány modul címe: Tájkép vacsora után, Fair trade termékek, Lak(k)berendezés, Az idény reneszánsza, Alkudozás, Lassú konyha, lassú város.
  Az egységes felépítésű modulleírásokban többek közt jelezve van a célzott korosztály, az időigény, a fejleszthető kulcskompetenciák, a kapcsolódó műveltségi területek, tantárgyak, a foglalkozások módszerei, munkaformája, stb. A modul konkrét vázlata a rövid összefoglalással kezdődik, az előkészületek, a gyerekek életéhez illeszthető kapcsolódási pontok megfogalmazása könnyíti a pedagógusok felkészülését. A fénymásolható diákoldalon munkalapok, feladatlapok, feldolgozandó szövegek, a fénymásolható pedagógusoldalon kivágható kártyák, rajzok, fényképek találhatóak. A modulok végén található irodalomjegyzék a további források felkutatását, a könyv végén a mutatók a modulok közötti válogatást segítik.

A könyv terjedelme: A4
Ára: 3200Ft+postaköltség

Megrendelhető Seres Orsolyánál az 56/361-505-ös telefonszámon, vagy az orsi’kukac’nimfea.hu email-címen.

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -