Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

2010. augusztus 28-án Szolnok volt az állomása a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ), a szolnoki Tisza Klub és a túrkevei Herman Ottó Természetvédő Kör partnerségében rendezett, helyi természeti értékeket és termékeket, valamint fenntartható viselkedésmintákat népszerűsítő rendezvénysorozatnak.

 Az egy héttel ezelőtti mezőtúri, a  Túri Vásáron tartott rendezvényhez hasonlóan a cél itt is a lakosság figyelmének felhívása a környék természeti értékeire, és ösztönzés a látnivalók környezetbarát módon történő megtekintésére, a természetes anyagokból készült használati tárgyak használatára, a helyi termelőktől, a helyi gazdaság szereplőitől történő vásárlásra.
  Sajnos az időjárás nem volt kegyes a szervezőkhöz és a látogatókhoz, akiknek azonban ez sem szegte kedvét, hiszen a rossz idő ellenére is egész nap szép számban, folyamatosan voltak érdeklődők a tiszaparti településhez máltó módon hagyományos halászati eszközökkel – tapogatóval, varsával, dobó- és kerítőhálóval, halászszigonnyal – díszítetett standnál.
  Az eseményre látogatók a hasznos információk mellett természetes anyagokból készített ajándék- és használati tárgyakkal, játékokkal is gazdagodtak. A természetvédelmi totót kitöltők és beküldők között pedig egy túrakerékpárt, értékes könyveket, valamint természetes anyagokból készült ajándéktárgyakat sorsoltak ki a szervezők a rendezvény fő mondanivalójához illeszkedve, miszerint a lakóhelyünk környékén fellelhető termékek választásával és a természeti értékek megóvásával mindenki hozzájárulhat természeti területeink megőrzéséhez, az élhető környezet biztosítása érdekében.

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -