Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Legyen az év megmentett fája a dévaványai „MAKKFA”

Az Ökotárs Alapítvány pályázatot hirdetett az év fája cím elnyerésére. Nem a legnagyobb vagy legöregebb fát keresték, hanem azt, amelyik a jelölőknek valamiért fontos: kapcsolódik hozzá egy helyi történet, találkozási pontot kínál – vagy bármilyen más szerepet tölt be az ott élők mindennapjaiban.
Így gondoltuk néhányan, hogy a Kisújszállási és Könyves Kálmán út sarkán álló fát benevezzük a versenybe. Mindannyian tudjuk, hogy az kocsányos tölgy, melyből még több is van a településen, de MAKKFA csak ez az egy.
Közösségi szerepe még ma is igen jelentős: Tájékozódási pont, találkozási hely, hirdetési felület a fát körülvevő lécrács, hetente kétszer a tövénél mérik a friss házi tejet, a Family Frost üzletkötője oda várja a vásárlókat akik árut rendelnek tőle, korábban a Bogya-telep városrész gazdái a teheneket oda hajtották reggelente a csordához és este is ott várták őket, közben a nap történéseit kibeszélték., gyermekkori csínytevések és fiatalkori szerelmek, ugratások is kapcsolódnak hozzá.
A beérkezett 125 nevezés közül a szakmai zsűri 13 fát választott a döntőbe, benne a mi fánkat is. Ezek közül a közönség szavazással választhatja ki kedvencét. Az Év Fája a legtöbb szavazatot kapó jelölt lesz! A nekünk oly kedves fa nemcsak Békés megyéből, de a Tiszántúlról is egyedüliként került a döntőbe, ezért úgy gondolom a megye lakóinak is lehetőség nyílik szavazatokkal segíteni a „MAKKFA” minél jobb helyezésének elérését. Az eddigi szavazatok alapján a 3. helyen áll, de megyei összefogással megnyerhetjük a versenyt.
A nyertes fa egy speciális ápolásra, gondozásra feljogosító utalványt kap, mely a dévaványai „Makkfa” életének meghosszabbításához hozzájárulna.

Szavazni 2010. október 30-ig lehet az alábbiak szerint:

1. lépés: http://www.evfaja.okotars.hu/dontosfak  ahol 12. A dévaványai „makkfa” e-mail cím beírása 
    - Ez a fa és a történet legyen a nyertes!-re kattintás után jelzi –
    „Szavazatát a megadott email címre kiküldött linkkel tudja érvényesíteni.”

2. lépés:  Saját e-mail címeden: meg kell erősíteni egy kattintással a szavazást –
    visszavisz  az Év fája linkre „Szavazatát érvényesítettük. Köszönjük.”

Akinek van több e-mail címe is kérjük folytassa a szavazást.
Egy e-mail címről csak egyszer érdemes, mert csak egyet rögzít a rendszer.

Köszönjük a verseny eredményéhez hozzájárulásukat!

 
Janó Istvánné és társai
30/651-4547
janonegizike@gmail.com

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -