Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Faültetéssel a júniusi orkán erejű vihar okozta károk enyhítéséért

 Még bizonyára sokan emlékeznek a június 14-ei viharra, amely a megye számos pontján tombolt. Tetőket bontva meg és fákat borogatva főként Hajdúböszörmény, Hajdúhadház és Téglás térsége sínylette meg a természeti csapást, több százmillió forintos kárt okozva az ott élőknek.
  A hajdúböszörményi székhelyű Zöld Kör a vihart követően egy felhívást tett közzé, amelyben felajánlásokat várt a kidőlt és elpusztult fák pótlására. Az összegyűlt adományokból vásárolt facsemetéket önkéntesek segítségével, november 3-án a böszörményi Fürdőkertben ültették el. Az akció kapcsán Bajkán János, a Zöld Kör programvezetője elmondta, bíznak benne, hogy az elültetett csemeték akkorává terebélyesednek idővel, mint amelyeknek a pótlásául szolgálnak.  
  A Zöld Kör képviselői, az akció kapcsán jelentették be, hogy a napokban juttatta el javaslatukat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez, amelyben szorgalmazzák az Észak-alföldi Operatív Program 2011-2013 közötti időszakra vonatkozó akciótervében a hasonló tevékenységek támogatását. Kérik a döntéshozókat és fejlesztési ügynökség illetékeseit, hogy különítsenek el forrásokat a régió települései számára, zöldterületek felújítására, pótlására és fejlesztésére. Az akcióterv jelenleg véleményezési szakaszban van, s ez az a dokumentum, amely az alapja a jövőre kiírásra kerülő regionális fejlesztési pályázatoknak.

FOTÓ: Faültetés fiatal önkéntesekkel a böszörményi Fürdőkertben

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -