Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Bipedál robot kifejlesztése és utóélete Japánban és az Egyesült Államokban
Élménybeszámoló egy sikeres magyar fejlesztésről
a Fekete István Oktatóközpontban

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület és a Kevi Értelmiségiek Klubja az emberi járást szimuláló robot tervezésének és megvalósításának folyamatait bemutató izgalmas előadásra invitál minden kedves Érdeklődőt!
Az előadás időpontja: 2010. december 11. 15 óra
Helyszíne: Fekete István Oktatóközpont (Túrkeve, Erdőszél u. 1.)

Életünk során átlagosan 120 000 km-t teszünk meg gyalogosan, ami megfelel a Föld háromszori megkerülésének. De vajon tudjuk-e, hogy milyen bonyolult mozgást végzünk e közben? Testünk 650 izma közül mintegy 200-at használunk a folyamat során, így nem is csoda, hogy a sci-fi filmekben ábrázolt jövőkép – miszerint nemsokára tökéletes emberszerű járású robotokkal fogunk találkozni nap mint nap az utcákon – egyelőre csak ábránd.

Két fiatal kutató – Veres József és Tar Ákos – évek óta foglalkozik a járó robotok tervezésének és megvalósításának lehetőségeivel. Rendezvényünkön az egyik alkotó, Veres József műszaki informatikus, doktorandusz lesz a vendégünk, aki Amerikában fél évet töltött a robotvezérlés tanulmányozásával, kétlábú robot-fejlesztésük Japánban is nagy sikert aratott.
Vetítőképes előadásán többek között fény derül a tudományos fantasztikum világa mögött rejlő valóságra, megtudhatjuk, hogy miből is áll és mire képes egy mai „emberszerű járó robot”.

Mindenkit szeretettel várunk!


 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -