Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/71/HUN_T%C3%BArkeve_COA.jpg/815px-HUN_T%C3%BArkeve_COA.jpgElkészült Túrkeve város egészségterve a Nimfea Természetvédelmi Egyesület jóvoltából

„Komplex egészségmegőrző programok a túrkevei Fekete István Oktatóközpontban” címmel.

  A városban lakók életfeltételeinek, életminőségének, s ezen keresztül az itt élő emberek egészségi állapotának javítása, az élet minőségét befolyásoló tényezők változtatásán keresztül. Az egészségterv megvalósítása a túrkevei testi, lelki és szociális jólétet kell, hogy szolgálja.

  A Nimfea Természetvédelmi Egyesület kiemelkedő céljai közt szerepel az egészséges életmódra való nevelés, a sport, a szabadidős tevékenységek lehetőségeinek a bővítése. Az egészséges és harmonikus életvitelt megalapozó szokások a lakosság cselekvő és tevékeny részvételével alakíthatók ki.
Az életminőség javításához azonban mindezzel csak az alapot lehet megteremteni. A hosszú távú eredmény eléréséhez azonban olyan szemléletváltás is szükséges, amely középpontba állítja a testi, lelki, szociális jólétet.

 Legfontosabb, hogy a jelen helyzetből induljon ki, felmérje a helyi lehetőségeket és igényeket, amelyre alapozva megfogalmazható az egészségfejlesztési stratégia, aminek következetes alkalmazásával mérhető javulás várható a kistérségben, illetve a városi lakosok életminőségében.

 A Nimfea Természetvédelmi Egyesület vállalja, hogy minden eszközzel segíti a helyi közösség egészségtudatos magatartásának kialakítását abból a célból, hogy a településen élő lakosok életminősége és egészségi állapota a lehető legmagasabb szintet érje el.
Ennek érdekében az egészségi állapotot befolyásoló környezet fejlesztését és az egészséges életmódot elősegítő közösségi programok szervezését vállalja magára elsősorban a családosok, hátrányos helyzetűek között.
Továbbá kiemelt célként tűztük ki, hogy Túrkeve városában és vonzáskörzetében élő fiatalokat egészségtudatos közösségi életre nevelje, s ehhez megfelelő körülményeket is biztosítson.

 Olyan életmódprogramok megvalósítását tervezzük, melyek lehetővé teszik a lakosság egészségi állapotának és életminőségének javítását, ezzel hozzájárulva az elkerülhető halálozások, megbetegedések, fogyatékosságok megelőzéséhez, csökkentéséhez. Az aktivitások lehetővé teszik az egészségügyi, szociális és kulturális intézményhálózat, civil szervezetek, szerveződések, önkormányzat munkájának összehangolását, együttműködését. A pályázat megvalósításával szeretnénk erősíteni a helyi aktivitást, önszerveződést, mely a program további működését teszi lehetővé, és hozzájárul újabb helyi közösségek létrejöttéhez. A civil szerveződés a programok megvalósításának helyszíneit a pályázatot követően a továbbiakban is biztosítja.

 

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -