Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Egészségnap Túrkeve

  Egészségmegőrzés témakörében, egy napos rendezvényt bonyolított le a Fekete István Oktatóközpont október 31-én. „Ne vért szürcsölj, hanem almalét!” szlogen a halloween-i időpontválasztásnak volt köszönhető, és egyediségével hívta fel az oktatóközpontba látogatók figyelmét.

Volt előadás az egészséges táplálkozásról , séta-túra a Városkerti Véderdőben, és volt "Ehető növények az erdőben" című előadás is. Látogatóink között voltak kicsik és nagyok is vegyesen.
A séta-túrán csodálhattuk az őszbe borult erdő változatos színvilágát, találtunk több gombafajtát és megkóstoltuk a még savanyú ám már kellően szőrős magvú csipkebogyó bokrok termését is.
Az "Egészséges táplálkozás" előadáson olajos magvakból, aszalt gyümölcsökből álló, mézzel lecsurgatott őszi erősítő csemegéket kóstoltunk, és megtudtuk, miért fontos az idény gyümölcsök fogyasztása, és miért ajánlott mellőzni a távoli földekről érkező citrusféléket.

Az egész programot pedig végül összefűzte az "Ehető növények az erdőben" című előadás, ezzel téve teljessé a gyönyörű október 31-ét.

 

A túra a „Komplex egészségmegőrző programok
a túrkevei Fekete István Oktatóközpontban” című
TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1261
pályázatnak köszönhetően valósult meg.

 

 

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -