Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Állj ki a magyar természetért - Európában is!

 

  Az Európai Bizottság már csak július 24-ig (jövő hét péntek) várja a lakosok véleményét a Natura2000 hálózatokról.

Mit tehettek? Miben kérjük a segítséget?

A kampány on-line felületén (www.magyartermeszet.hu/akciok/) a laikus felhasználók egyetlen kattintással küldhetnek a természetet támogató véleményt az Európai Bizottság konzultációjára.

Miért fontos ez?

Az Európai Bizottság idén elindította a Natura 2000 hálózat alapját jelentő két természetvédelmi irányelv (Madárvédelmi és Élőhelyvédelmi Irányelv) felülvizsgálatát. A jelenleg egész Európában uralkodó, a gazdasági növekedést mindenek fölé helyező politikai hangulatban ez a felülvizsgálat azzal fenyeget, hogy megalapozza a két irányelv átdolgozását, ami a természetvédelem általános gyengítéséhez vezetne. A felülvizsgálat részeként az Európai Bizottság egy 12 hetes társadalmi konzultációt indított útjára egy on-line kérdőív segítségével, amely minden uniós nyelven elérhető július 24-ig. Célja az állampolgári és szakértői vélemények összegyűjtése a Natura 2000-rel kapcsolatban. Erre reagálva május 12-én riadólánc indult Európa szerte több mint száz civil szervezet aktív közreműködésével a természetvédelem érdekében.

A Magyar Természetvédők Szövetsége is csatlakozott a kampányhoz és most arra kérünk benneteket, hogy Ti is vegyetek részt az Európai Bizottság konzultációjában és álljatok ki a természeti értékek megőrzése mellett!

További információ:

Kis Klára
Magyar Természetvédők Szövetsége
klara'kukac'mtvsz.hu;
tel: 00361/2167297

www.magyartermeszet.hu/akciok/

 

 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -