Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Újra Puszta - természetfilm készült Pásztó-pusztáról

  A "Pásztó-puszta pannon szikes gyep helyreállítása és megőrzése fenntartható gazdálkodási módszerekkel" elnevezésű program keretében lehetősége adódott a Nimfea Természetvédelmi Egyesület számára, hogy egy 25 perces természetfilmet készíthessen. Az Újra Puszta című film a Túrkeve környéki fennmaradt természeti értékek és élővilág egy évét mutatja be.

A látványos szuper lassítások és légi felvételeken keresztül megismerkedhetünk például a fokozottan védett réti fülesbaglyok vagy kékvércsék életével úgymint a mindennapi mezei nyúléval is. A film az élővilág bemutatásán túl bemutatja, milyen hagyományos gazdálkodási módok járultak és járulnak hozzá természeti értékeink bemutatásához, és milyen rendezvények és ökoturisztikai attrakciók fogadják az idelátogatókat.

A filmet a neves természetfilmes, Mosonyi Szabolcs csapata készítette, akikhez például a Vad Szigetköz vagy a Vad Kunság című természetfilmek is kötődnek, továbbá külön köszönet illeti Széll Antal a film készítésében vállalt szerepéért.


 

 


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -