Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Újabb közösségi lépés a fenntartható turizmus felé

   November 29-én az Európai Parlamentben mutatta be az EUROPARC Szövetség a fenntartható turizmusról szóló kisfilmjét.
A CEETO-projekt keretében elkészült alkotást a Szövetség éves díjátadó ünnepségén vetítették le.

   Az EUROPARC Szövetség 1973-ban alakult, és jelenleg 38 ország 400 védett területe tartozik a hálózathoz. A Szövetség 2001-ben indította útjára a Védett területek fenntartható turizmusának európai chartáját, amelyhez azóta 20 országból 168 desztináció csatlakozott – többek között civil szervezetek, helyi és regionális önkormányzatok, üzleti vállalkozások.

   A Szövetség idén is díjjal tüntette ki azokat az idegenforgalmi kezdeményezéseket, amelyek sokat tesznek a természetvédelmi értékek megőrzése mellett a fenntartható turizmus megvalósításáért is. A díjátadón a brüsszeli intézmények több magas rangú tisztségviselője vett részt, a turizmus, a kulturális örökség, a környezet- és természetvédelem különféle testületeinek képviseletében. A magyar EP-képviselők közül a rendezvényen megjelent Meszerics Tamás és Ujhelyi István, a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság alelnöke is.

   A Nimfea Természetvédelmi Egyesület gratulál mindazoknak a védett területeknek, akik az elmúlt évek során egyszer vagy többször is megkapták ezt a rangos díjat. Büszkék vagyunk arra, hogy az egyik idei díjazottal, a Délkelet-Rügen Bioszféra Rezervátummal együtt dolgozhatunk a CEETO projekt keretében azért, hogy a régióban nagyobb elismertségre tegyen szert a fenntartható turizmus eszközrendszere. Bízunk benne, hogy hamarosan magyar szervezetet is köszönthetünk a díjazottak között.

A Fenntartható Utazás című film itt tekinthető meg:

„A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával,
az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.”

A projektben résztvevő partnerek:


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -