Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

 

„Fekete István napok”

A 2019.06.22-23-án megrendezésre kerülő „Fekete István napok” egy határon átívelő, környezetvédelemmel, környezeti neveléssel, fenntartható fejlődéssel foglalkozó kétnapos (szombat-vasárnap) rendezvény, melyen a gyermekek megismerhetik Túrkeve környékének egyedülálló természeti és kulturális értékeit műhely- és terepfoglalkozásokon keresztül. A rendezvényre a határon túlról is várunk általános iskolás diákokat.

A rendezvény során a gyermekek tanulhatnak az élővilágról, betekintést nyerhetnek a madarak életébe, madárgyűrűzésen vehetnek részt, tanulhatnak arról, hogy milyen fontos értékek találhatóak a természetben, és ezeket hogyan tudjuk hasznosítani. Fontos, hogy felhívjuk a gyermekek figyelmét, hogy a természet védelme nélkül súlyosan károsodhat az élővilág, amely kihatással lesz már a jelenünkre is, és ellehetetleníti a jövőnket. A résztvevők megtanulhatják, hogy szimbiózisban kell élnünk a természettel.

Az Oktatóközpontot körülvevő 8 ha-os védett természeti környezet alkalmas egy nagy túrára, mely mindamellett, hogy egészséges, a gyermekek fajhatározást is tanulhatnak. A résztvevők a területen található Kézművesházban kézműves foglalkozáson és vetélkedőn vehetnek részt, valamint megtekinthetik a lovardát is.

 

A projektben résztvevő partnerek:


 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -