Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza a főoldalra

Nimfea Biharugrai tábor

Egyesületünk legrégebbi táborai közé tartozik a Biharugrán megrendezésre kerülő természetvédelmi, természetismereti tábor, ami immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre. A tábor sajátosan családi hangulatát vélhetően az adja, hogy az egyesület vezetősége is rendszeresen részt vesz a táborban évek óta, több alkalommal családostól is, ami miatt egy laza baráti hangulat alakult ki.

Idei év a korábbiakhoz hasonlóan fontos és érdekes lesz, sajátosságát az adja, hogy a szarvasi OT
(környezet- és természetvédelmi szervezetek országos találkozója) szervezői itt találkoznak újra, így tizenöt főiskolás "új arc" vendégünk lesz.

A tábor programja:

 • Július 5.: Találkozás Biharugrán a Janka-laknál (Zsadány felől a második kanyar előtti lévő kúria, előtte kócsagos zászló, a Füzes nevezetű kocsmával szemben). 12-ig meg kellene érkezni mindenkinek. Csak hideg kaja lesz és maradék-fogyasztás. Délután ismerkedés a halastavakkal, madarászás.
  Vacsora: paprikás krumpli Kontos Tivadar módra. Este közösségfejlesztő beszélgetés a Füzesben.
 • Július 6.: Kora reggel indulás fel a Pádis fennsíkra. Ebéd hideg kaja Köves Körös partján. Délután táborverés és Csodavár alsó megtekintése, barlangján végig, vissza a táborhelyre, közben vadvirág-néző.
  Vacsi topogó keviesen, Sallai R. Benedek módra.
 • Július 7.: Reggeli után átmegyünk a Galbena-kőközhöz, ott a Galbena kitörés megtekintése, majd séta a Flóra-réteken. Estebéd a rét mellett: topogó keviesen, Sallai R. Benedek módra. Este vissza Ugrára, este beszélgetés, esetleg diavetítés.
 • Július 8.: A császárszalonnás reggelit követően kirándulás az Ugrai és Sző rétre (két értékes kissárréti terület a Körös-Maros Nemzeti Parkban) gyalogosan, ott terepi megfigyelések. Estebéd: milánói makaróni magyarosan. Este madarászás, beszélgetés.
 • Július 9.: Hideg reggeli után irány terepre a helyi természetvédelmi őr útmutatásai alapján. Az is lehet, hogy két szekcióban folyik majd a munka, mert halas kutatásra esetlegesen lesz lehetőség. A napos programot követően egy futballmérkőzésre gondoltunk, majd valami gulyás szerű étel várható az esti program előtt, ami fakultatívan beszélgetés, madarászás, vagy diavetítés lehet.
 • Július 10.: Az előző naphoz hasonló program, azonban most a halastavak végigjárása, madarászás a fő attrakció. Estebéd valami virslis krumplis pörköltös.
 • Július 11.: Reggeli, sátorbontás, hazautazás.

A táborban való részvétel lehetősége az eddigi érdeklődések miatt korlátozott. A táborba a részvételi díj mondhatni egyedi. Pl. az OT rendezői az előre egyeztetett részvételért vehetnek részt, az elnökség és a főállású munkatársak hasonlóan, mindenki más napi részvételt ad kb. 600 és 2000 forint között, attól függően, hogy milyen a napi program. Első nap: 600., második-harmadik 2000., negyedik 800., ötödik 1000., hatodik 1000., hetedik 600.
Ennek megfelelően mindenki maga részére kikalkulálhatja a díját.
A táborhelyre való lejutás egyénileg történik, de célszerű egyeztetni a táborszervezővel:
(Sallai R. Benedek: srb'kukac'nimfea.hu 20/391-41-47).

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -