Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Brüsszeli tanulmányút

   A Nimfea Természetvédelmi Egyesület munkatársa három napos tanulmányúton vett részt Brüsszelben.
Az utat a magyar Soros Alapítvány a brüsszeli ECAS közreműködésével szervezte, mely utóbbi szervezet sokat segített a brüsszeli intézményekkel való kommunikációban. A három napos tanulmányút igencsak zsúfolt, ám nagyon tartalmas programjait Geszti Judit, a Soros Alapítvány munkatársa állította össze.


   A Nimfea Természetvédelmi Egyesület 2002- ben került kapcsolatba a Soros Alapítvánnyal, amikor is nyolc civil szervezet mellett tagja lett az alapítvány kezdeményezésére létrejött CIPP Hálózatnak. A hálózat célja, hogy a civil szervezetek számára egy szolgáltatási csomagot dolgozzon ki, mely megkönnyíti az uniós ismereteknek, valamint a pályázati információknak az elérését. A tanulmányút célja az ezekkel kapcsolatos ismereteknek a bővítése volt.
   Az első nap egy kerekasztal beszélgetéssel kezdődött, melyet Belia Anna, és Nizák Péter prezentációi vezettek be. Belia Anna a magyar NGO szektorról tartott egy általános bemutatót, Nizák Péter pedig a magyar civil szféra EU-s bővítéssel kapcsolatos gondolatait osztotta meg a meghívott vendégekkel. A meghívottak őszinte érdeklődéssel és figyelmmel hallgatták végig az előadásokat, kérdéseket tettek fel, valamint válaszoltak a hozzájuk intézettekre. Hasznos eszmecserére került sor, melyek során olyan témák kerültek szóba, mint az EU- s finanszírozási lehetőségek, vagy a lobbizás lehetőségei az EU- ban.
   A három nap alatt számos programon, számos kérdés került megválaszolásra. A Regionális Politikai Főigazgatóságon az EU regionális politikájáról, a Strukturális Alapokról, valamint a magyar NFT Regionális Operatív Program esélyeiről tartottak egy igen érdekes előadást. A főigazgatóságokon felkészült vendéglátók prezentációk sorával, és ismeretek tömkelegével halmozta el a magyar társaságot. Volt szó vidékfejlesztésről, pályázati lehetőségekről, EU- s partnerkapcsapcsolatok kiépítéséről. Emellett a résztvevők belepillantottak néhány brüsszeli civil szervezet mindennapaiba, illetve informálódtak a lengyel NGO- k lobbizási tevékenységeiről is.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg

 


 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -