Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Végetért a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány és a Nimfea közös szervezésű nemzetközi tábora

2002. július 19. és 28. között került sor a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány és a Nimfea Természetvédelmi Egyesület által közösen rendezett nemzetközi építőtáborra. A tábor munkájában a magyar nemzetiségű gyerekek mellett szlovén, szlovák, lengyel fiatalok vettek részt. A program szerint a csoportok két részre osztva, naponta egymást váltogatva végeztek terepi munkát, illetve vettek részt foglalkozásokon, képzéseken. A terepi munkát végzők a Herman Ottó Természetvédő Kör Kezelésében lévő városkerti véderdőben egy madármegfigyelésre alkalmas lest készítettek el. Emellett egy korábban elkezdett, esővédő nádtetővel fedett, nyitott közösségi helység építését is befejezték, és részt vettek az erdő illegális szemétlerakóinak felszámolásában. Az építkezés közben fellépő kisebb szakmai hiányosságok leküzdésében egy helyi ácsmester biztosított folyamatos segítséget a helyszínen. A lelkes fiatalok keze alatt gyorsan épült-szépült, és új nevezetességekkel bővült a HOTEK-erdő. Közben pedig a nemzetek közötti barátság is erősödött, hiszen a munka közben a különböző nemzetek fiai-lányai még közelebb kerültek egymáshoz, megismerték egymás gondolkodását, tapasztalták a csapatmunka hatékonyságát.
A tábor végén a résztvevők a vezetőkkel egyetértésben elégedetten nyilatkoztak az elvégzett munkáról, a Túrkevén eltöltött időszakról.


   

A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg

Vissza a lap tetejére

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -