Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Takarékos világítás kampány

A Nimfea Természetvédelmi Egyesület részt vesz az ELI és az E-misszió Egyesület által szervezett, a takarékos világítás népszerűsítését szolgáló lakossági szemléletformáló kampányban.
A fenntartható energiagazdálkodás jegyében fontos dolog, hogy minél több háztartásában elterjedjenek az energiatakarékos világítótestek, kompakt fénycsövek. Ezekkel jelentős mértékben javítható a háztartás energiagazdálkodásának mérlege, azaz nem kevés költséget takarít meg magának, aki ilyen fényforrásokat használ.
Ezért vállalta egyesületünk, hogy részt vesz az ELI és az E-misszió Egyesület közös kampányában mely a takarékos energia felhasználást népszerűsíti az országban. A Nimfea Jász-Nagykun-Szolnok megyében folytatja a kampányt, melynek célja a kompakt fénycsövek ismertségének növelése a fiatalok és rajtuk keresztül lakosság körében, az energiahatékonyság és a környezetvédelem összefüggéseinek megismertetése. Az energiatakarékos világítás környezetbarát, hiszen alkalmazásával csökken az energiafelhasználás, ezáltal egy lehetőség a globális klímaváltozás hatásainak mérsékléséhez.

A kampány során 100 előadást tartunk a megye iskoláiban.
A helyes szemlélet kialakításával a fiatalabb korosztály célozzuk, hiszen ők fogékonyabbak és nyitottabbak az újdonságra, a másfajta gondolkodásra.

A kampány mellett elindul egy Energia Bajnokság nevet viselő akció is, amelyben a résztvevőknek ki kell számítani lakásuk világításának jelenlegi, és a megfelelő helyeken kompakt fénycsövek felszerelése utáni fogyasztását, költségeit. A résztvevők díjazásban részesülnek.


Vissza a lap tetejére

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -