Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Fiatal gólyák új helyen


Lakossági bejelentésre ment ki a Nimfea Természetvédelmi Egyesület két munkatársa, Monoki Ákos és Székely Zsuzsa július 19-én Kisújszállásra, két fiatal gólyáért.

   Egy helyi lakos udvarában lévő fészekből esett ki a két, még röpképtelen fióka. Bár a fiatal fiókák jól fejlettek voltak, mégsem tudták még ellátni magukat. A tulaj elmondta, hogy az egyik fiókát felrakták a górés tetejére, hátha az anyja lejön etetni, míg a másik az udvarukban sétált. Mivel a szülőmadarak nem jöttek le etetni a fiókákat, így másnap értesítették a Nimfea Természetvédelmi Egyesületet, hogy jöjjenek el a madarakért.
   A két, kissé gyenge, de sérülésmentes madarak nem a Nimfea Egyesület volierébe kerültek, hanem egyenesen a Hortobágyi Nemzeti Park Górés- tanyájára, ahol a többi gólyával együtt megfelelő ellátásban részesülnek. Miután megfelelően megerősödnek, szabadon elrepülhetnek a tanyáról.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg

 

Vissza a lap tetejére

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -