Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


"Gondolkodó Önkormányzatok" tréningbeszélgetések

   A Nimfea Természetvédelmi Egyesület 2003. február 04.-én egy szemléletformáló kötetlen beszélgetést tartott Kisújszálláson az István fogadóban. A meghívottak Kenderes és Kisújszállás városának képviselői voltak. A meghívottak mellett megjelent a beszélgetésen Kisújszállás polgármestere is.

    A programban Sallai R. Benedek tartott egy előadást a fenntartható fejlődés megteremtésének lehetőségeiről a településfejlesztésben. Az előadást követően a képviselők tehettek fel kérdéseket az előadónak, vagy esetleg reagálhattak azokra a dolgokra amelyeket ők másként látnak. A képviselőtestület tagjai éltek is ezzel a lehetőséggel és megvitatták azokat a pontokat amelyeket nem tudtak értelmezni, esetleg nem értettek egyet.

   Az előadás célja az volt, hogy a képviselőtestület tagjait elgondolkoztassuk a témával kapcsolatban. Az előadás végeztével egy kérdőív került kitöltésre, amely alapján fel tudtuk mérni azt, hogy ki mennyire avatott ebben a témában és ki hogyan látja ennek problémának a jövőjét, és miben látja a megoldást. A kérdőívek kitöltését követően elmondhatjuk, hogy a képviselők felkészültsége a témában igen jónak mondható. Elmondták a képviselő testület tagjai, hogy az előadás tartalmát tekintve érdekes volt és az ott elhangzott információkat a későbbiek során hasznosítani fogják. Érdemesnek találták azt is, hogyha ez a beszélgetés egy tréningsorozat része, akkor ha az nem ütközik más fontosabb programmal akkor a következőn is okvetlen részt vesznek.

   Összességében elmondható, hogy ezt az összejövetelt érdemes volt megtartani, és látjuk azt, hogy más önkormányzatok számára is érdemes is megtartani ilyen és ehhez hasonló előadásokat.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg

 

  Vissza a hírekhez             Vissza a lap tetejére

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -