Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Környezetvédelmi Kvíz Show az iskolákban

A Herman Ottó Természetvédő Kör Környezetvédelmi Kvíz Showt szervez túrkevei általános iskolások részére. A verseny 4 fordulóból áll - három forduló a három helyi általános iskolában kerül lebonyolításra, majd ezt követi a városi döntő, ahová minden iskolából kettő csapat jut tovább.

   A Kossuth Lajos és a Petőfi Sándor általános iskolákban már lezajlott nagy sikerrel a vetélkedő.
Hogy a sorozat miért viseli a kissé talán "fellengzőnek" tűnő a Kvíz Show elnevezést? Egyesületünk egyik tagja készített egy szerkezetet, mely hasonló az egyik televízió vetélkedő műsorában látotthoz (természetesen jóval szerényebb kivitelben). Ennek alapján a feltett kérdésekre az a csapat válaszolhat először, amelyik hamarabb nyomja meg a szerkezet nyomógombját. A válaszadás szándékát hang- és fényeffektus jelzi. A feltett kérdések érintik a környezetvédelem aktuális problémáit, valamint a természetvédelemmel, a természetben élő növény- és állatfajokkal kapcsolatosak. Az iskolai vetélkedők minden résztvevője jutalomban részesült, mely az egyesületünk által készített kiadványokból állt.
A városi döntő május elején kerül megrendezésre.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg

 

Vissza a lap tetejére

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -