Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

NATURA 2000 képzés Túrkevén

2002. október 12-én és 13-án került megrendezésre Túrkevén a NATURA 2000 képzés.

A képzést az Magyar Természetvédők Szövetsége szervezésében és a Külügyminisztérium támogatásával sikerült megvalósítani.
A NATURA 2000 az Európai Unió ökológiai hálózata. Mely szerint az európai jelentőségűnek tekintendőek azok az élőhelyek és fajok, amelye az Európai Unió területén ritkák vagy kipusztulással veszélyeztetettek. Az Európában található növény és állatfajok száma mintegy 110. 000, amelyből napjainkban közel 3000 veszélyeztetett. Ebből kifolyólag az EU-hoz csatlakozni kívánó közép- és kelet-európai országok révén több jellegzetes régióval gazdagodhat a NATURA 2000 hálózat. Csatlakozásunkkor fontos életföldrajzi tájékkal bővül az EU, mivel Magyarországon az Európában fellelhető 110. 000 állat- és növényfajból megközelítőleg 45. 000 található meg.
A képzés meghirdetését követően több egyesület munkatársa is jelezte számunkra, hogy szeretne azon részt venni, így a ténylege kezdés időpontjára szép számban gyűltek össze érdeklődők. Annak is volt köszönhető ez, hogy az országban csak két helyen történt a képzésnek a megszervezése valamint, hogy mindenki érdekeltnek érezte magát a témában. A "tanácskozás" kellemes légkörben zajlott le, amelynek színvonalát csak emelte a jól felkészült témában avatott előadók érdekes beszámolói.

Előadóink a követezőek voltak:
- Balogh Sándor
- Böhm András
- Demeter András
- Horváth Ferenc
- Kovács András

Többek közt szó esett a Natura 2000 hálózat folyamatáról, helyéről a magyar természetvédelemben, az Élőhelyvédelmi Irányelvek átvételéről, a Nemzeti Parkok tevékenységéről a Natura 2000 kapcsán. A képzésen elhangzott témák a teljesség igénye nélkül kerülnek itt leírásra, mivel minden hozzászólás égy új témát vetett fel, amelyek a jelenlévők megfelelő szakmai felkészültsége miatt nem maradt megválaszolatlanul.
A képzésről utólagosan el lehet mondani, hogy a résztvevők számára egy jobb átláthatóságot adott a
Natura 2000-ről és annak hátteréről.

a kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg

Vissza a lap tetejére

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -