Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


Tájsebészet kampány díjátadás

A Tájsebészet kampányban végzett kimagasló munkájának jutalmaként értékes díjat vehetett át a mezőberényi Napsugár Csoport. A kampány során ez volt az a csoport Békés megyében, amelyik a legtöbb munkát végezte. Többek között rajzversenyt hirdettek, illegális lerakó felszámolási napokat tartottak, több felhívást jelentettek meg a helyi médiákban. A Tájsebészet kampány mellett több más természet, illetve környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységet is végeznek.

A Csoport részre öt darab hulladékgyűjtő edényt ajánlott fel a Nimfea Természetvédelmi Egyesület.
A Napsugár Csoport tagjai, illetve az iskola tanulói kitörő lelkesedéssel fogadták érkezésünket, valamint az általunk hozott gyűjtőedényeket. Mindenki segíteni szeretett volna a pakolásban, valamint a gyerekek vállalták azt a feladatot is, hogy a kukák kerekeit felszerelik.
A Csoport egyik lelke, Falatyné Berkesi Márta elmondta, hogy az ajándékot felajánlják az iskola részére.
Ezeknek a gyűjtőedényeknek a segítségével szeretnék elkezdeni a szelektív hulladékgyűjtést az iskola területén. ez valószínűleg sikeresen meg fog valósulni, hiszen mind a gyerekek, mind tanáraik nagyon lelkesek, és szívükön viselik környezetünk védelmét.

A szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban egy rövid előadást hallgathattak meg a gyerekek és tanáraik, ami által remélhetőleg olyan ismeretek birtokába jutottak, mely segítségével eredményesebb lesz a szelektív hulladékgyűjtési kezdeményezésük.
Azt is elmondták a díjazottak, hogy már nagyon várják a Tájsebészet - kampány az illegális hulladéklerakók felszámolásáért pályázat folytatását, amire reményeink szerint jövő év elején sor is kerül, ha nem is a már jól ismert formában.

Reméljük akkor már több, a Napsugár Csoporthoz hasonlóan lelkes társaság fog benevezni, és segítségükkel újabb lépést tehetünk az illegális lerakók felszámolása felé.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg

 


 

Vissza a lap tetejére

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -