Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra

Vackorképzés két helyszínen

 
   November 8 - 9 - én két helyszínen tartottak a Vackorok képzést, a jászberényi állatkertben és a gyulai véderdőben. Mindkét helyről élményekkel gazdagabban jöttek el.
A következő képzés november 28 -29, Bugac, ahol az ősborókás lesz a fő látványosság.

   Szombaton, a délelőtt folyamán a jászberényi állatkertbe látogattunk el, ahol egy ápoló vezetett be minket az állatvilág rejtelmeibe. Általa olyan helyre is betehettük a lábunkat, ahová egyébként nem.
Az utunk első állomása a barna medve etetése volt. Miközben dobáltuk az almát és egyéb finomságot, sok mindent megtudhattunk viselkedésükről, életükről.
   A nagymacskák etetése is érdekes bemutató volt. A tornászokat is meghazudtoló mozdulatokkal zsákmányt szerző hiúz és vadmacska gyorsan eltűnt zsákmányával a szemünk elől. Azért néhány kép árulkodik róluk.
   A pelikánok bizalmassága mindenkit megmosolyogtatott, falánkan gyűrték be a felkínált halat.
Élmény volt egy óriáskígyó simogatása is. Merészségem határtalan, így ápolói felügyelettel nyakamba vettem a boát. Mivel tudvalevő, hogy az óriáskígyók fojtással ölnek, gyorsan a nyakam köré tekeredett és érezhetően szorítani kezdte azt. A végeredményt természetesen nem vártuk meg, hanem leszedtük a nyakamról, amíg még lehetett.
Állatkerti kalauzolásunkat egy kisebb ajándékkal és egy üveg borral háláltuk meg.
   A szombat este és a vasárnap Gyula mellett, a Fekete - Körös menti erdészeti erdei iskolánál talált minket. Szállásunk a kialakított oktatóközpontban volt, ahol nem csak meleg fogadtatást, hanem finom ételeket is kaptunk.
   A szombat estén kisebb ismerkedési estet tartott a társaság. Majd egy része sikeresen fennmaradt az éjjszakai holdfogyatkozás megfigyeléséhez.
   Vasárnap reggel megnéztük az oktatóközpont kiállítását, majd a délelőtt túrázással telt. Megismerkedtünk az ottani tanösvénnyel, valamint Puskás Lajos házigazdánk figyelmes vezetésével körbejártuk az erdőket.
Hálánk itt sem maradt el, egy üveg bor és ajándék került házigazdánk birtokába.

Elmondhatom, hogy élményekkel tele, új ismeretségeket kötve, igen hasznosan telt a hétvége.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg

Még több kép -->


 

Vissza a lap tetejére

 
- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -