Egyesületünk bemutatása Tagszervezeteink bemutatása Programjaink ismertetése Egyesületünk kiadványai Támogatóink Partnereink linkjei Elérhetõségeink Vissza  a főoldalra


2003. február 11-én a Vásárhelyi-tervvel kapcsolatos álláspont-egyeztetést tartottak a Tisza Platform tagszervezeteinek képviselői a Szolnoki Megyei Művelődési Központban.

   A megbeszélésen a Tisza Platform tagjain kívül még jónéhány Tiszával foglalkozó civil szervezet képviseltette magát.
A késő estig tartó megbeszélést sajtótájékoztató előzte meg, melyen Sallai R. Benedek tájékoztatta a média megjelent képviselőit (Szolnok TV, Kossuth Rádió, Új Néplap) az összejövetel céljáról, és a részletes programról.

    A sajtótájékoztató után a program a következőképpen alakult:
Sallai R. Benedek bemutatta a jelenlévőknek a Nimfea Természetvédelmi Egyesület által készített, tiszai tevékenységek adatbázisát, melyet véleményezésre javasolt a jelenlévőknek. Ezután a Sándor Csaba (EMLA) tartotta meg a nagykörűi tájrehabilitációs rendszer térinformatikai bemutatóját. Ezt követően Sallai Zoltán (NIMFEA) mutatott be egy adatbázist, mely az Európai Unió Habitat Directive jegyzékében szereplő halfajok magyarországi előfordulási adatait tartalmazza. Ezután Horváth Benő (Tiszadobi Természetvédők Egyesülete) tartott előadást " A Tisza ökológiai szerepe a Kárpát-medencében" címmel.

   A délutáni program során a résztvevő szervezetek képviselői ismertették a Tiszával kapcsolatos eddigi tevékenységeiket. Az ezt követő megbeszélés sarkalatos pontját jelentette annak megvitatása, hogy mit jelentett az eddigi együttműködés, van-e szükség a jelenlegi formában ennek folytatására, milyen keretek között folyjon a további munka a Tisza Platform tagszervezetei között. A nap hátralévő részében éjszakába nyúló, kemény viták zajlottak a jelenlévők között a VTT jövőbeli megvalósítását érintő kérdésekről.


A kis képekre kattintva, azok nagy méretben, új ablakban jelennek meg
Fotók: Sallai R. Benedek, Kontos Tivadar

 

  Vissza a hírekhez      Vissza a lap tetejére

- Copyright Nimfea TE 2001. - Design by LUPUS -