Természetismereti táborok Túrkevén 

   A túrkevei Fekete István Oktatóközpont 70 főt befogadó, projektorral,
diavetítővel, videóval és írásvetítővel felszerelt előadóterme ideális mind az iskolai, mind a felnőttképzések keretén tartott előadások lebonyolítására. A szemléletformálási programunk keretén belül számos programmal várjuk a helyi és vidéki iskolákat. Jeles napokról, mint a Madarak és fák napjáról, a Víz világnapjáról, a Föld világnapjáról, a Környezetvédelem napjáról, a Szemétszedési világnapról játékos vetélkedőkkel, internetes versenyekkel, rajzversenyekkel emlékezünk meg. A helyi és más vidéki, városi iskolákban
rendszresen tartunk előadásokat védett halaink, szelektív hulladékgyűjtés, bioélelmiszerek, madárvédelem, nemzeti parkok témákban, akár meghívás alapján is. Pedagógusoknak megújuló energiaforrások, globális környezeti problémák, fenntartható fejlődés témakörében tartunk előadásokat, műhelybeszélgetéseket.
   Szemléletformálási tevékenységünkhöz szorosan kapcsolódnak ismeretterjesztő kiadványaink, mint a Tájhonos fáink, cserjéink, a Zöldszemmel, a Magyarország halfaunája, a Zöld Híradó újságunk, és számos plakát többek között védett halaink, baglyaink, halastavaink védelmében.
   Nyári táborok szervezését is magunkra vállaltuk, a bentalvásos természetkutató tábor mellett lovastábort szervezünk 10-15 éves fiatalok számára. Azoknak a szülőknek,akik nyárra gondban vannak gyermekük elhelyezésével, csikós vagy napközis táborokat szervezünk, ahol a gyerekekre 8-17 óráig vigyázunk, miközben természetismereti programokon, lovagláson, íjászaton, és természetvédelmi túrákon vehetnek részt.
   Táborokról, szemléletformálási programról bővebb információ, megrendelés: Székely Zsuzsa környezeti nevelő, zsuzsa'kukac'nimfea.hu