Erdei iskola szolgáltatás Túrkevén 

   Erdei iskolai szolgáltatásunk 2004 szeptemberétől indult be. Változatos programmal, programcsomagokkal és választható modulokkal várjuk az iskolák jelentkezését. Három teljes, egyhetes erdei iskolai programcsomagunk van, melyet folyamatosan, évről-évre bővítünk szolgáltatásokkal, programlehetőségekkel. Választható moduljaink minősített szolgáltatások közé tartoznak, illetve új modulok tartását is vállaljuk igénytől függően.
  A kész erdei iskolai programmal rendelkezők számára helyet biztosítunk a programmegvalósításhoz és a szálláshoz, ezek mellé még 45 perces, vagy akár fél és egynapos programot is lehet igényelni.
  Programjaink főként a vizes élőhelyek megismerésére, a pusztai életközösségek megfigyelésére terjednek ki.
  A Hortobágy- Berettyó folyón vizes életközösségekkel találkozhatunk, az ártéri erdőt figyelhetjükmeg,vízvizsgálatot végzünk, igény szerint kenuzást és csónakázást is szervezünk a vízi életmód megismerésére.
  A pusztai életközösségek megismerésére a közeli védett és nem védett területet vesszük igénybe. Csejt-puszta, a Körös-Maros Nemzeti Park területe, és a Balai-puszta, Pásztó-puszta területén a pusztai állat és növényfajokat figyelhetjükmeg,lovaskocsiséskerékpáros túrákat szervezünk ezekre a területekre, illetve a Malom- zugi halastavakhoz, gyepekhez és a Farkas-zugi gémtelephez. A nemzeti park munkáját a dévaványai túzokrezervátumhoz és az Anna-ligetbe szervezett kirándulások közben figyelhetjük meg. Programkínálatunkba tartozik ezen felül a kultúrtörténeti túra, kézműves foglalkozások, agyagozás, raffiázás, gipszformaöntés, sportolási lehetőségek, lovaglás, természetvédelmi témájú előadások
és diavetítések, például halakról, madárvédelemről, fenntartható
fejlődésről.
  Az oktatóközpont mellett működő madármentő állomás és az őshonos háziállatok bemutatása is programelemként használható. Pedagógusok, nemzeti parkos munkatársak, szakemberek várják az iskolai csoportokat.
  Erdei iskolai szolgáltatásról bővebb információ, megrendelés, egyeztetés: Székely Zsuzsa környezeti nevelő, zsuzsa'kukac'nimfea.hu